Boerderij
‘Den Elshorst’

De boerderij is een inspirerende omgeving voor iedereen, jong en oud. Er valt veel te zien, te leren en te beleven. Wij nodigen groepen van harte uit voor een bezoekje aan onze boerderij. Gasten worden gastvrij ontvangen in een omgetoverde stal. Na een rondleiding is er ook tijd voor het vasthouden en knuffelen van de biggen.

Beleef de boerderij met:

Scholen

Onze boerderij met weidevarkens biedt het onderwijs een natuurlijke leeromgeving. Een ware ontdekkingstocht voor kinderen. Kinderen leren ervaringsgericht. Na afloop kan er worden geknuffeld met biggetjes!

-Duur van de rondleiding: ongeveer 1 uur.

Workshop, training of (vergader-) sessie

Er even helemaal tussenuit in een inspirerende omgeving… Voor een uniek bedrijfsuitje in een totaal andere omgeving. De boerderij zal een bron zijn voor nieuwe ideeën. Beleving, vlak bij onze dieren.

-Duur: tijd wordt nader besproken

Zorginstellingen/ Senioren

Ouderen kunnen wij op een gemoedelijke wijze laten genieten van het échte leven op de boerderij. Vaak komen er gevoelens van weleer naar boven. Een kopje koffie met wat lekkers zal goed doen. Een ontspannen uitstapje en verrassend anders!

-Duur van de rondleiding: ongeveer 1 uur

Natuurbeheer

We boeren natuurinclusief, dat geeft aan dat we natuurlijke kringlopen stimuleren. Onze weidevarkens hebben een unieke taak in natuurbeheer, ze hebben als doel om onkruiden weg te nemen en de grondkwaliteit te verbeteren door wroeten, dit geeft een natuurlijke vegetatie voor de bodem. Vanwege het natuurbeheer onderhouden we ook goede contacten met Waterschap ‘De Dommel’ en het ‘Brabants Landschap’.

Genieten

Ook is het recreëren en werken in de natuur herstellend voor de mens.
Onze medewerkers genieten van het werken met de dieren en lekker buiten bezig zijn in het aangrenzende landschap. Ook passanten genieten van de natuurwaarde én weidevarkens in het landschap.

ELSHORSTPUUR®

We verwaarden gezond en eerlijk weidevlees ELSHORSTPUUR® , bekend als streekproduct én verkrijgbaar bij vele verswinkels in de buurt.
Een gedeelte verkopen we rondom Amsterdam, maar ook in andere delen van het land.

Wat doen we zoal:

Onderhoud van het landschap

We onderhouden het landschap door het zaaien van veldbloemen, planten van bomen en struikgewassen.

Natuurvriendelijke oever

Hierdoor neemt de waterkwaliteit toe en het is goed voor amfibieën.
Ook verbetert de grondwaterstand, het water kan op een groter oppervlakte infiltreren.

Bomen planten

We hebben al meer dan 1800 bomen geplant bij Den Elshorst’, hier zijn we erg trots op! Dit geeft een mooie boost voor de natuurwaarde en schoonheid in het gebied. De bodem en de natuur herstelt en wordt er beter van. Er is een toename van flora en fauna in het gebied. We zien regelmatig zeldzame vogels zoals; de Roodborsttappuit en Zwarte Roodstaart en ook de Grauwe Kiekendief en het IJsvogeltje.

Één bijzondere boerderij

‘Den Elshorst’ is een eigentijdse boerderij met weidevarkens, recreatie én natuurontwikkeling. We boeren kleinschalig met een vleugje ‘sfeer van vroeger’. Onze weidevarkens lopen in de wei en hebben een plaggenhut als onderkomen. Vroeger werden er in de Kempen veel plaggen gestoken (zoden van gras of heide) en werden er authentieke hutten van gebouwd. We hebben de plaggenhutten weer terug laten komen in het landschap.

Educatief

Het blijkt steeds meer dat kinderen niet weten waar het eten vandaan komt. De melk wordt uit gras geperst. De ronde aardappeltjes komen uit de fabriek en de hamburgers komen van Mc. Donalds… Daarom is het belangrijk om juist nu kinderen iets bij te brengen over de herkomst van voedsel, natuur en gezondheid. Er zijn verschillende progamma’s mogelijk. Bespreek gerust Uw wensen!

‘Den Elshorst’ heeft al veel ervaring en samenwerking opgebouwd met scholen uit de nabije omgeving. Mail ons Uw wensen en ontvang vrijblijvend een voorstel.

Arrangement Boerenkijk

Van harte welkom! Gasten worden ontvangen met koffie en iets lekkers. De boer of de boerin geeft een rondleiding op de boerderij.  Liefhebbers mogen ook de stal in om te ‘knuffelen met biggetjes’ of andere boerderijdieren.

Duur: 1 uur.

Prijs: Minimumtarief is 150,- euro per arrangement.
Vanaf 12 personen betaalt men 15,- euro p.p.
Aantal personen in overleg.

Weidevarkens

We kiezen bewust voor een weidevarken dat vrij rondscharrelt op de oeroude bolle akker. Er is veel belangstelling voor de weidevarkens. Zowel toeristen als bezoekers uit de naaste omgeving waarderen het beeld van varkens in de wei. Doordat de varkens buiten kunnen scharrelen, krijgen ze veel lichaamsbeweging. Hierdoor ontstaat het echte scharrelvlees van weleer.

Op onze boerderij is er speciale aandacht voor: natuurbehoud en -ontwikkeling, bomen en bloemrijke akkerranden. 

De weidevarkens krijgen de tijd en de ruimte om op het juiste gewicht te komen en om mooi gerijpt weidevlees te produceren. Dat verdwijnt in worsten, rollades en andere topproducten.

Het weidevlees wordt exclusief aangeboden als authentiek streekproduct voor de ware liefhebbers. Weidevlees ELSHORSTPUUR® is verkrijgbaar via verschillende verkooppunten in de regio.

Plan hier jouw bezoek!

Zijn er kinderen of baby's binnen het gezelschap?